Карта на земеделските имоти (KBC)

Карта на земеделските имоти (KBC)

87 лв.


Схемите за изплащане и начините за плащане ще видите след добавяне в количката.

Бърза поръчка на 0892286666 и на Viber / WhatsApp или попълни телефон и ние ще се свържем с теб.

Задайте въпрос за продукта

Карта на земеделските имоти (KBC)

Забравете сложните хартиени схеми с неразбираеми координати и скъпо платените специалисти, които трябва да дойдат и да Ви покажат границите на имота, който трябва да обработвате! Доверете ни се и ще изработим специално за Вас карта с оригинален софтуер на Garmin, която ще Ви позволи лесно да видите на екрана на GPS-a очертанията на имотите на цялото землище. И не само това, Вашият GPS може да ви посочи, който и да е имот само с натискането на няколко бутона използвайки функцията търсене на имоти! За Ваше удобство ще Ви предоставим и нужните данни (файл) и инструкция как да можете да разглеждате землището на Вашият компютър посредством Google Земя (Google Earth). Единственото, което се изисква от Вас е да ни предоставите цифрови данни (ZEM файл) на конкретното землище, от което се интересувате и да разполагате с Garmin GPS!

1. Необходимост от карта на земеделските имоти (КВС).

Въпреки, че GPS приемниците на Garmin са оборудвани с голяма памет, все пак тя има ограничение. Функциите за запис на точки и следи са предназначени за туристически цели и не са подходящи за използване с големи масиви от данни. Уредите от висок клас като серията Montana 6xx, могат да работят с до 200 следи (разбирайте контури на имоти), което е крайно недостатъчно за по-сериозна дейност. Дори да имате под 200 имота за обработка, ръчното въвеждане на координати е много трудоемко и неудобно. За тази цел има друго решение – създаване на специализирана GPS карта, която съдържа контурите на всички имоти и техните номера, независимо от броя.

GE_Z1

Специализирана GPS карта на 13 землища

За създаването на GPS карта с имоти, клиентите трябва да ни предоставят файл с разширение *.zem, който съдържа всички необходими данни за имотите на съответното населено място. Самият процес на компилиране на картата протича в седем стъпки, като междинния резултат е файл за Google Earth.

2. Използване на картата с Google Earth

Google Earth използва актуални и исторически изображения на района, заснети от спътници, самолети и наземни камери. Налагането на имотите върху сателитно изображение помага на земеделските производители да се ориентират по-лесно в масивите.

GE_Z2

Контури на имотите върху сателитно изображение в Google Earth

На картата могат да бъдат включени и номерата на имотите, като на дисплея са показани и номера на масива и площта на имота.

GE_Number

Масив, номер и площ на имота върху сателитната снимка

В Google Earth можете да чертаете линии и площни обекти с различен цвят или да поставяте точки, което ще Ви помогне да следите как във времето се движи обработката на отделните масиви.

GE_3D

3D изглед на землище, наложено върху релефа и сателитна снимка

Безплатния софтуер на Garmin, BaseCamp, има пълна съвместимост с Google Earth. Всичко, което начертаете в системата на Google, може да бъде вмъкнато в BaseCamp и оттук в GPS приемника, с който работите. Обратното също е валидно – всички точки и следи, които сте записали в приемника, можете да видите наложени върху границите на имотите и сателитната снимка.

3. Използване на картата в GPS приемника на полето.

Когато в GPS приемника е инсталирана карта на землищата, при работа на полето Вие винаги ще знаете в кой имот се намирате и кои са съседните имоти. Също така ще можете да трасирате граничните точки на имота, който Ви интересува.

Oregon_1

Карта на землища в GPS приемник Garmin Oregon 650

По този начин отпада необходимостта да въвеждате ръчно координати и да копирате отделни имоти в паметта на уреда. Достатъчно е да вземете със себе си GPS приемника и да тръгнете към полето. Например ако трябва да трасирате имот 43 от масив 41 с площ 13.505 декара, достатъчно е да напишете номера и площта на имота 41.43/13.505. В общи линии не е задължително да пишете площта, но тя е добавена за да няма объркване с други землища, в които също може да има масив 41 с имот 43. В списъка се появяват имотите с техните номера, сортирани по отдалеченост от Вашето текущо местоположение. Заедно с номерата и площта, GPS картата може да съдържа и друга информация за имота. Например могат да бъдат добавени категория на имота, начин на трайно ползване и всички останали данни, които се съдържат в ZEM файла и характеризират еднозначно определен имот.

Oregon_2

Търсене на имот по номер в GPS приемник Oregon 650

С цел да се избегне претрупване с информация на дисплея, номерата на имотите са изобразени само като символ. Когато този символ се посочи, в горната част на дисплея се показват данните за имота.

Oregon_3

Записани следи и контури на имотите по КВС

Обикновено работата на полето с GPS е свързана с определянето на площта и точното местоположение на обработената земя с цел идентификация в системата ИСАК. Когато имате инсталирана карта с имотите, Вие едновременно ще виждате границите на имотите по КВС и реално обработените площи, които сте обиколили с уреда.

4. Обработка на данните в офиса.

Безплатния софтуер BaseCamp се използва за съхранение и прехвърляне на данни от и към GPS приемници Garmin. Можете да създадете собствена база данни за обработените масиви, да генерирате GPX файл, който в последствие да конвертирате в шейп файл (SHP) и много други

BC_Track

Следи от GPS приемник в BaseCamp

Можете да използвате софтуера за работа с много GPS приемници и лесно да наложите заснетите контури върху сателитната снимка на Google Earth. Заедно с това, имате на разположение инструменти за редакция на следите, за измерване на разстояния и площи и много други. Ако Вашият GPS разполага с камера, в BaseCamp можете да съберете всички фото снимки, поставени на мястото върху картата, където са направени.

Map_BC

Ако включите GPS приемника към компютъра, можете да видите картата заредена в софтуера BaseCamp

5. На какви модели GPS Garmin може да се инсталира карта на земеделските имоти?

За целите на земеделието се използват ръчните GPS приемници на Garmin, които имат следните предимства:

Здравина – ръчните уреди са предназначение за суровите условия на планината и издържат на удари и екстремни температури.

Водоустойчивост – няма значение дали навън е мъгла или пороен дъжд, този вид уреди са защитени от вода по стандарт IPX7 (1 метър под вода за 30 мин.)

Видимост на пряка слънчева светлина – колкото по-силно слънцето огрява дисплея на ръчните GPS-и на Garmin, толкова по-добре се вижда изображението, което за работа на открито е задължително условие.

Захранване с обикновени батерии – всички ръчни GPS приемници се захранват от обикновени AA батерии, които можете да намерите във всеки магазин.

Бърз процесор – тези уреди разполагат с мощен графичен процесор, който е способен да се справи с лекота с големи масиви от данни, каквито са КВС картите.

6. Каква е цената за изработването на специализирана карта?

Цената за изработката на специализирана GPS карта с имотите за едно землище е 79 лв. с ДДС, като данните за имотите трябва да бъдат предоставени от клиента. Заедно с картата за GPS приемника, Вие ще получите и файл за Google Earth, чрез който можете да виждате имотите наложени върху сателитна снимка на района.

За въпроси, чиито отговори не намирате, можете да се свържете с нас на телефон 02/980 4004 или пишете на адрес office@geotrade.bg.


Върни се горе
Безплатна и бърза доставка

За продукти с редовна цена над 150 лв. получаваш безплатна доставка до 24 часа с Еконт или Спиди.

Върни лесно

Пазарувай спокойно и сигурно. Ако продуктът не отговори на очакванията ти може да го върнеш до 14 дни.

Гаранция

Всяка марка е утвърдена с качеството си, а ние ти даваме гаранция и сервиз за всеки неин продукт.

Попитай експерт

Получаваш професионална консултация и отговор на всичките ти въпроси свързани с работата на продуктите.

Свързани продукти

Няма свързани продукти
 

към начало